*Nettavisen* Nyheter.

Kidnappings-dramaet løst

De fire tyske skolejentene som ble holdt som gisler av en bevæpnet mann, er satt fri etter at politiet stormet kjelleren hvor de ble holdt fanget.

12.04.05 21:07

En bevæpnet mann tok tirsdag flere skolebarn som gisler og forskanset seg i en kjeller i et hus nordvest for Köln.

Tirsdag ved 18-tiden ble de fire jentene i alderen 11 til 16 år, sluppet fri etter å ha blitt holdt fanget i mer enn fem timer, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Skarpskyttere fra hadde omringet huset og politiet forhandlet med mannen.

Ble skadet
Ved 18-tiden stormer politiet kjelleren og overmannet mannen som var bevæpnet med to kniver. Gisseltakeren er tatt i varetekt hos politiet, opplyser talsmann for politiet, Manfred Radeke.

Ifølge politiet hadde mannen påført den ene av jentene et overfladisk knivsår. Også mannen selv ble skadd da politiet overmannet han.

Bevæpnet med to kniver tok mannen seg inn på en rutebuss full av skolelever på vei hjem. Senere tvang han med seg de fire jentene inn i et hus hvor han forskanset seg i kjelleren.

- Var ikke aggressiv
En 16 år gammel gutt som var på bussen, skal ha fortalt til sin mor etter han flyktet, at mannen leste en uttalelse. Der skal det ha gått fram at mannnens barn oppholdt seg i Iran og at han ønsket å bli gjenforent med barna i Tyskland.

- Han virket ikke aggressiv. Han sa vi skulle være stille og at han ikke ville skade oss, fortalte den 16 år gamle Marvin Schulte.

Gisseltakingen skjedde i den tyske byen Ennepetal som ligger mellom Düsseldorf og Dortmund i delstaten Nordrhein-Westfalen, rundt 60 kilometer nordvest for Köln.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag