RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kidnappingsoffer vurderer søksmål

Sist oppdatert:
Natascha Kampusch (19) som ble holdt fanget i åtte år, vurderer søksmål etter mulig etterforskningsblemme.

Den østerrikske tenåringen Natascha Kampusch som ble kidnappet og holdt fanget i årevis, vurderer søksmål mot myndighetene, melder AP.

På et tv-sendt intervju mandag kveld fortalte hun at hun hadde mistet troen på rettssystemet i Østerrike, og at hun vurderer å gå til søksmål etter den seneste kritikken mot etterforskningen av kidnappingssaken.

Granskes
Sist uke ble det kjent at politiet skal ha unnlatt å etterforske et tips som pekte mot kidnapperen hennes. Beskyldningene ble framført av den tidligere kriminalpolitisjefen i landet, Herwig Haidinger.

Tipset skal ha kommet fra en lokal politimann allerede i april 1998. Myndighetene har startet en granskning for å se nærmere på anklagene.

Fanget i åtte år
Den unge jenta var ti år gammel da hun 2. mars samme år ble kidnappet av Wolfgang Priklopil på vei skolen.

Fram til hun unnslapp fangenskapet i august 2006, ble hun holdt for det meste av tiden holdt fanget i en underjordisk celle. Kidnapperen tok sitt eget liv etter at jenta rømte.

LES OGSÅ: Her ble hun holdt fanget

Omstendighetene rundt kidnappingen ble gjenstand for omfattende spekulasjoner. Blant annet har østerriksk politi undersøkt påstander om at flere var involvert. Mistanken ble også rettet mot Nataschas foreldre, men disse ble avkreftet av politiet.

- Handler ikke om penger
I mandagens intervju med tv-kanalen ORF sa Natascha at hun ønsket at de som ikke etterforsket tipset, burde bli «holdt ansvarlig».

- Det handler ikke om penger, men om rettferdighet, sa hun i intervjuet.

Natascha skal ha tjent millioner av kroner på å opptre i tv-intervjuer og flere filmselskaper skal være interessert i å filmatisere historien hennes. Nylig ble det kjent at hun også skal lede sitt eget talkshow på den østerrikske TV-kanalen Plus 4.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere