Kilde: - Datteren (12) hevder bin Laden ble fanget i live

Foto: (Scanpix)

Deretter skal Osama bin Laden ha blitt likvidert, ifølge datteren.

04.05.11 15:33

Det opplyser en pakistansk sikkerhetskilde til den arabiske avisen al-Arabiya.

En pakistansk offisiell tjenestemann opplyser til avisen at flere av Osama bin Ladens familiemedlemmer er tatt hånd om av pakistanske myndigheter etter den amerikanske aksjonen mot skjulestedet i Abbottabad søndag.

Familiemedlemmene skal ifølge kilden ha blitt fraktet til byen Rawalpindi i nærheten av hovedstaden Islamabad.

- De får behandling på militærsykehuset i Rawalpindi, hvor de ble fraktet i helikopter.

- Ble fanget i live
Osama bin Ladens tolv år gamle datter var også til stede under aksjonen søndag.

Hun skal ha fortalt pakistanske etterforskere at de amerikanske elitesoldatene først fanget bin Laden i live.

Deretter skal de amerikanske soldatene angivelig ha skutt og drept ham rett foran familiemedlemmene.

Les også: - Dette er enken til bin Laden

Ifølge kilden skal bin Laden ha oppholdt seg i første etasje da aksjonen fant sted, og ble slept bort til helikopteret etter å ha blitt skutt og drept.

Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold, og andre kilder hevder bin Laden befant seg i tredje etasje da amerikanske styrker stormet bygningen.

Men pressetalsmann i Det hvite hus, Jay Carney, bekreftet under en pressekonferanse tirsdag at Osama bin Laden var ubevæpnet da han ble skutt, men skal likevel ha blitt oppfattet som en trussel. Videre opplyste Carney at det oppsto en skuddveksling i boligen, men det er ennå uklart hvem som avfyrte skuddene mot de amerikanske soldatene.

Ulike påstander
Det er ennå uklart hvor mange som befant seg på skjulestedet til bin Laden. Ifølge noen påstander skal det har vært 23 barn og ni kvinner som var til stede i bygningen. Andre kilder opererer med langt mindre tall. Ifølge ABC News var tre av bin Ladens barn til stede i boligen, inkludert en tolv år gammel datter som identifiserte Osama bin Ladens lik for de amerikanske spesialstyrkene.

Den arabiske avisen al-Arabiya skriver imidlertid at det var seks barn i alderen mellom to og tolv år, og to kvinner som overlevde søndagens aksjon mot Osama bin Laden.

I kjølvannet av aksjonen mot bin Laden har både amerikanske og pakistanske myndigheter vært svært forbeholden med å komme med offisielle kommentarer om hendelsesforløpet.

Derimot har flere anonyme offisielle kilder, både amerikanske og pakistanske, avslørt flere detaljer fra aksjonen som senere har blitt bekreftet fra offisielt hold.

Først ble det hevdet at bin Laden ble skutt under en skuddveksling med amerikanske styrker. Tirsdag innrømmet amerikanske myndigheter at han var ubevæpnet, men hadde stilt seg til motverge.

Andre kilder har påstått at bin Laden brukte kona som menneskeskjold, men også dette har blitt avvist fra offisielt hold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.