RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kim har kviknet til

Sist oppdatert:
Nord-Koreas leder skal være på beina igjen etter slagtilfellet.

Amerikansk og sørkoreansk etterretning melder at de fester lit til meldingene fra statlige medier om at Nord-Koreas leder Kim Jong-Il nå er på beina etter at han ble rammet av slag, melder Reuters.

Følger Kim med argusøyne

USA og Sør-Korea har argusøyne rettet mot lederen for Asias kommunistdynasti og har kommet til at han ble rammet av slag i august. Det reiste tvil om hvem som egentlig styrte det lukkede landet og hvem som satt med makten over landets kjernefysiske våpen.

Kim-toget har det travelt

Den sørkoreanske avisa Chosun Ilbo siterte en kilde i Sør-Koreas etterretningstjeneste på at overvåkingsbilder viste at Kim Jong-Ils personlige tog hadde besøkt de stedene Nord-Koreas leder var rapportert å ha besøk i statlige medier. Andre etterretningskilder har opplyst at toget har vært på skinnene i flere måneder.

Nord-Koreas medier har de siste ukene rapportert daglig om Kims besøk, blant annet til hærens styrker og en keramikkfabrikk. Som vanlig oppga de statlige mediene ingen datoer for de omtalte besøkene til mannen de omtaler som «kjære leder».

Alltid med hatt og frakk

I bildene som er trykket av Kim Jong-il de siste ukene er han alltid ikledt tykk frakk, hansker og en pelshatt, også på bilder tatt innendørs.

Statlig TV har ikke vist levende bilder av Kim Jong-il, bare fotografier, ifølge Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere