RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina advarer mot nordkoreansk atomopprustning

Kinesiske atomeksperter tror at Nord-Korea når har 20 atomstridshoder, og at dette tallet vil bli doblet innen utgangen av neste år.

De kinesiske ekspertene delte i februar sin bekymring med amerikanske kollegaer, skriver Wall Street Journal.

Kina har tidligere anslått det nordkoreanske atomvåpenarsenalet til å være langt mindre, og amerikanske eksperter har anslått at landet er i besittelse av mellom 10 og 16 atomstridshoder.

Ledelsen i Beijing ser med økende bekymring på utviklingen i Nord-Korea, som de i utgangspunktet regner som allierte.

Særlig bekymret er kineserne over det nordkoreanske programmet for anriking av uran, som ser ut til å være langt mer effektivt enn tidligere anslått.

Amerikanske eksperter konkluderte nylig i en rapport med at Nord-Korea i verste fall vil kunne ha 100 atomvåpen i 2020.

Nord-Korea gjennomførte atomprøvesprengninger både i 2006, 2009 og 2013, og landet har i tillegg et stort program for utvikling av nye langtrekkende raketter som kan utstyres med atomstridshode.

Vestlige eksperter er uenige om hvor effektive de nordkoreanske rakettene er, men i 2012 demonstrerte Nord-Korea at de var i stand til å skyte en satellitt i bane rundt jorda. Foreløpig har de ikke prøveskutt noen interkontinental rakett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere