RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina ber om unnskyldning

Sist oppdatert:
Giftutslippet i den kinesiske elva Songhua ventes å nå Russland om to uker.

Kina har bedt Russland om unnskyldning for giftlekkasjen i elva Songhua. Et åtte milt langt giftbelte ventes å nå den russiske elva Amur om to uker. 500 000 innbyggere i byen Khabarovsk henter vannet sitt fra Amur.

Kinas utenriksminister har informert Russlands ambassadør til Kina, Sergei Razov, grundig informasjon om situasjonen. Li skal ha unnskyldt på det sterkeste, melder nyhetsbyrået Itar-Tass ifølge BBC. Videre sa Li at utslippet har gjort stor skade på miljøet i både Kina og Russland.

Utslippet kom etter en eksplosjon den 13. november på en kjemikaliefabrikk i Jilin, rundt 38 mil fra den kinesiske byen Harbin. I Harbin er vannkranene åpnet igjen etter fire dagers vannstopp.

Kinas statsminister Wen Jiabao har i dag vært på besøk i byen for å besøke soldater og arbeidere som jobber med å installere spesielle kullfiltre i byens vannsystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere