Kina har tiltalt Interpols tidligere sjef

Meng Hongwei fotografert under en Interpol-kongress i Singapore i juli 2017 mens han fortsatt var Interpols president. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix

Meng Hongwei fotografert under en Interpol-kongress i Singapore i juli 2017 mens han fortsatt var Interpols president. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Tidligere toppsjef i Interpol, kineseren Meng Hongwei, er tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser.

Tiltalen ble kunngjort av påtalemyndigheten i storbyen Tianjin nordøst i Kina fredag, men opplysningene om saken er sparsomme.

Meng ble formelt pågrepet i april etter at han ble utvist fra kommunistpartiet og mistet retten til å ha offentlige verv.

Meng ble valgt til president i Interpol i 2016, men mandatet på fire år fikk en brå slutt da han forsvant under en reise fra Frankrike til Kina i oktober i fjor. Interpol ble ikke informert og måtte komme med en formell henvendelse til Kina for å få greie på hva som hadde skjedd med Meng.

Det har vært mistanke om at han har havnet på kollisjonskurs med Kinas president Xi Jinping. Da Mengs kone lurte på om ektemannen fortsatt var i live, beskyldte kinesiske myndigheter henne for å lyve.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.