*Nettavisen* Nyheter.

Kina ruster opp forsvaret

Folkets frigjøringshær får penger til hacking, atomvåpen og nye ubåter.

04.03.08 03:23

En ny Pentagon-rapport til den amerikanske kongressen viser at den kinesiske hæren ruster opp kraftig på flere områder, melder CNN.

Kina skal ha brukt mellom 500 og 720 milliarder kroner på hæren sin i 2007, men mangel på innsyn gjør det vanskelig å finne ut hva pengene blir brukt til. Til sammenligning er det amerikanske forsvarsbudsjettet for 2008 på 2.500 milliarder kroner, et beløp som ikke inkluderer krigsbevilgninger.

Hacking
Tjenestemenn i Pentagon sier en del av pengene Kina bruker, går til datakrigføring. Flere av Pentagons datasystemer ble hacket i 2007, og det amerikanske forsvaret tror Kina står bak disse angrepene.

Selv om det ikke lå konfidensiell informasjon på disse systemene, er Pentagon bekymret, fordi angrepene krever egenskaper og ressurser til å bryte seg inn i større nettverk.

I fjor sommer ble flere av datasystemene til det amerikanske forsvarsdepartementet hacket, og det lammet e-postfunksjonene til hundrevis av ansatte i flere uker.

Marinen
Kina investerer også stort i interkontinentale raketter med kjernefysiske stridshoder, ifølge rapporten. USA frykter at Kina jobber med å utvikle våpen som kan brukes mot satellitter.

Et annet punkt som vekker bekymring hos amerikanerne er Kinas investeringer i marinen. USA har lovet å forsvare Taiwan i tilfelle Kina invaderer, og kineserne har det siste året plassert ut rundt 100 kortdistanseraketter på kysten mot Taiwan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.