RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (YouTube)

Kina slo av YouTube

Sist oppdatert:
Video som viser en tibetaner som blir drept av kinesisk politi ble for mye.

Beijing (NTB-AP-Reuters): Et videoopptak som viser hvordan en protesterende tibetaner blir slått til døde av kinesisk politi er forfalsket, hevder kinesiske myndigheter samme dag som YouTube er blitt blokkert.

Opptaket har ligget på YouTube de siste dagene, og flere mener opptaket er grunnen til at det populære nettstedet nå er stengt for kinesere.

En talsmann for YouTube sier han ikke kan kommentere kinesiske myndigheters grunn til å blokkere nettstedet.

– Vi ser på det og forsøker å gjenopprette tjenesten så snart som mulig, sier talsmann Scott Rubin i en e-post til nyhetsbyrået AP.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skrev tirsdag, med henvisning til en representant for myndighetene i Tibet, at videoopptaket stammet fra kilder nær Dalai Lamas eksilregjering. Videoen er ifølge myndighetene satt sammen av klipp fra mange steder, og i bunn og grunn forfalsket.

Opptaket viser hvordan en tibetaner ved navn Tendar blir mishandlet til døde av kinesisk politi etter opptøyene i Tibets hovedstad Lhasa 14. mars i fjor. Ifølge Xinhua er personen ikke Tendar, og sårene som vises er også forfalsket.

En talsmann for kinesisk UD ville ikke kommentere saken direkte på en pressekonferanse i Beijing.

– Mange folk har det feilaktige inntrykk at Kinas myndigheter er redd for internett. Faktisk er det akkurat motsatt, sa talsmann Qin Gang da han ble spurt om regjeringen hadde stengt YouTube.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere