RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kina truer med krig

Sist oppdatert:
Kina truer med å angripe Taiwan dersom forsøkene på gjenforening mislykkes.

- Å bruke ikke-fredelige midler for å stoppe løsrivelse vil være siste utvei hvis alle forsøk på en fredelig gjenforening har slått feil, sa nestlederen for den stående komiteen i den kinesiske folkekongressen, Wang Zhaoguo, i en tale tirsdag.

Ingen detaljer
Wang holdt talen i forbindelse med framleggingen av et lovforslag som beskriver vilkårene for eventuell bruk av militærmakt mot Taiwan. Han røpet ingen detaljer om hva som kan utløse et angrep.

- En del av Kina
- Hvis alle forsøk på en fredelig gjenforening har rent ut i sanden, vil Kina bruke ikke-fredelige midler og andre nødvendige tiltak for å sikre sin suverenitet, sa Wang.

Myndighetene i Kina hevder at Taiwan er en del av Kina, og har flere ganger truet med krig dersom øya løsriver seg permanent fra Kina. Kinesiske nasjonalister etablerte seg på Taiwan etter at borgerkrigen i Kina var over i 1949.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere