RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kinesisk spionring avslørt på Taiwan

Myndighetene på Taiwan har arrestert17 militæroffiserer og sivilpersoner, mistenkt for å ha levert militærhemmeligheter til Kina.

Det opplyser en talsmann for Taiwans militære styrker onsdag. Ifølge talsmannen skal spionringen ha lekket informasjon om kinesiske militær-øvelser, men ikke sensitive opplysninger om rakettsystemer og hemmelige koder.

Ifølge en talsmann for Forsvarsdepartementet, skal spionringen ha blitt ledet av en major som blant annet jobbet med sensitive opplysninger om rakettsystemer på Taiwan. Verken majoren eller noen av de andre som er pågrepet skal imidlertid ha hatt tilgang til de mest sensitive opplysningene eller dokumentene, og forsvarsledelsen er derfor rimelig sikker på at slike opplysninger ikke er gitt til Kina, melder AP.

Spionringen ble avslørt etter at en mann som ble arrestert i forbindelse med våpensmugling i fjor, viste seg å også være involvert i overlevering av hemmelige dokumenter til kineserne. Over 200 etterforskere slo til i går, og gjennomsøkte over 20 kontorer og lokaler. Flere titalls hemmelige dokumenter ble funnet, sammen med svært kostbart utstyr for forfalskning av kredittkort og lignende. Utstyret er verdt rundt 20 millioner kroner, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere