RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirkebrann etter protester

Sist oppdatert:
En kirke er satt fyr på i Pakistan. Titusener av mennesker over hele verden demonstrere også i dag mot Muhammed-karikaturene.

En folkemengde som protesterte mot Muhammed-karikaturene brente ned en kirke sør i Pakistan søndag, opplyser politiet ifølge AP. Ingen er rapportert skadd.

Ambassadøren reiser
Den danske ambassadøren til Pakistan reiser søndag hjem fordi han på grunn av de voldsomme urolighetene i landet ikke har mulighet til å utføre arbeidsoppgavene sine, melder Danmarks Radio.

Politiet i landet satte søndag flere dusin radikale islamske ledere i husarrest og anholdt hundrevis av tilhengerne deres i et forsøk på å hindre opptøyer i hovedstaden Islamabad. I løpet av uken som gikk misten fem mennesker livet i opptøyer knyttet til Muhammed-karikaturene, melder AP.

Tross husarrestene tok opposisjonsleder Maulana Fazlur Rahman og omkring åtte andre parlamentsmedlemmer til gatene sammen med rundt 25 av sine tilhengere. De marsjerte mot et torg i sentrum av Islamabad, og ropte «Gud er stor.»

Politiet avfyrte tåregass og minst et skarpt skudd for å spre omkring 100 mennesker som forsøkte å komme seg til det samme torget. Noen av demonstrantene ble pågrepet.

Tituesener demonstrerte

I Tyrkia demonstrerte titusener mot karikaturene søndag. Demonstrantene ropte slagord mot Danmark, Israel og USA.

Demonstrasjonene ble organisert av et religiøst parti. Over høyttalernalegg ble verdens muslimer oppfordret til å «stå imot undertrykkelsen.»

99 prosent av den tyrkiske befolkningen er muslimer, og demonstrasjoner mot karikaturtegningene har vært nesten daglig kost i Tyrkia den siste uken.

Angrep ambassade
Indonesiske muslimer kastet søndag tomater, egg og stein på den amerikanske ambassaden i Jakarta i protest mot Muhammed-karikaturene.

Mer enn 400 hvitkledde medlemmer av den militante gruppen De islamske forsvarernes front demonstrerte mot de danske karikaturene av profeten, samt en skulptur av profeten i amerikansk Høyesterett i Washington.

Omkring 50 politifolk var på stedet, men klarte ikke å holde demonstrantene unna porten, sier vitner til Reuters.

En av demonstrantene truet med selvmordsaksjoner og bomber.

- Dette er ikke den siste advarselen. Dette er bare begynnelsen. Det vil komme større aksjoner siden, sa Maksuni, en høytstående representant for den militante gruppen, til Reuters etter demonstrasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere