*Nettavisen* Nyheter.

Kjempefisk spiste dachs-hund

En kjempe-malle (catfish) er mistenkt for å ha jafset i seg dachshunden til en pensjonist i Tyskland. Nå jakter fiskere på drapsmaskinen.

30.08.04 08:45

Kjempemallen i innsjøen Güldendorf nær grensa til Polen, kan bli opptil tre meter lang og veie 250 kilo. Den spiser det den kommer over av ender, rotter og annen fisk. Nå skal udyret, som foreløpig er halvannen lang og veier rundt 50 kilo, ha dratt en forsvarsløs, liten hund av typen dachs ut i vannet og fortært den hel.

Flere fiskere har hatt beistet på kroken, men hver gang sliter den seg løs og fortsetter å terrorisere alt liv i innsjøen.

- Den rapper til seg alt av edelfisk, sukker Lutz Affeld, sjef for det lokale fiskelag, til avisen Berliner Kurier.

Han har ingen anelse hvordan kjempefisken har kommet til innsjøen, som ikke er større enn en fotballbane. Men nå lever gråsteinbiten farlig. 30 mann er fast bestemt på å ro rundt med nett og strøm for å fange og knerte krabaten en gang for alle.

Her viser Detlef Berschens en artsfrende som ble fanget i Münchengladbach i Tyskland i juli i fjor, etter å ha spist en hundevalpen. Fisken døde senere av sin dachs-rasjon...

Malle er Europas største ferskvannsfisk. Et individ fra elven Dneps målte 4,6 m og veide 306 kg. Den har bredt, flatt hode, er en utpreget rovfisk og kan bli opptil 80 år gammel. Hovedutbredelse i Russland og det østlige Europa. I Norden forekommer den i Sør-Finland og Sørøst-Sverige. I Mälaren er det fanget et eksemplar på 3,6 m og 180 kg. (Store norske leksikon)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.