RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempemeteor over Australia

Foto: Karun Cowper (APTN)
Sist oppdatert:
Den lyste opp natthimmelen for innbyggerne i vestre Australia og ga noen innbyggere en skjelvende frykt for det store nedslaget.

Lørdag kveld var beboerne i Perth i Australia vitne til et fantastisk, og for noen skremmende, lysshow.

En meteor på størrelse med en liten bil raste over himmelen og skapte et kraftig lysende skinn på himmelen. Meteoren ble fanget på bilder av Karun Cowper som spiste middag med familien da de så den lysende meteor.

Først så familien det kraftige lysskinnet. Deretter fulgte et smell. Dette var lyden av meteoren som traff atmosfæren.

- Den var digger, og skinte så mye at vi forventet at den skulle slå ned i jorda og skape en naturkatastrofe. Jeg hadde aldri sett en så stor. For meg var det veldig skremmende, sier beboer Karun Cowper i Mandurah til AP.

Med sitt videokamera filmet de den digre meteoritten på sin ferd gjennom atmosfæren. Steinen var trolig like stor som en halv bil. Trolig brant den opp i atmosfæren før den nådde bakken.

Også astronom Rich Tonello ved observatoriet i Perth, var synet av meteoren en sjeldenhet.

- Oi. Det var utrolig, var hans første kommentar da han fikk se hjemmevideoen. Han forteller til AP at observatoriet opplevde en telefonstorm etter at meteoren traff atmosfæren.

- Vi fikk telefoner annenhvert sekund. Folk over et stort område har sett meteoritten, og telefonen gikk bananas, sier han.

- Steinen ble dratt inn av jordas gravitasjonsfelt og brant opp i atmosfæren. Dette skapte det fantastiske lysspillet, sier han.

Meteoren brant opp etter at den hadde kommet cirka 10 mil inn i jordens atmosfære.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere