*Nettavisen* Nyheter.

Kjempepanda fødte tvillinger

Babyboom for den utrydningstruede kjempepandaen.

25.12.06 08:21

Den kinesiske kjempepandaen Mei Mei fødte tvillinger og sørger for rekordhøye fødselstall for den utrydningstruede dyrearten i år, melder Associated Press.

Tvillingene så dagens lys lille julaften i den japanske dyrehagen Adventure World i Wakayama.

Veide 84 gram
Både moren og de to avkommene er i god form selv om den ene av ungene hadde meget lav fødselsvekt - bare 84 gram - opplyser en talsmann ved dyrehagen, Tadashi Ishikawa.

Tvillingenes kjønn er imidlertid ikke fastslått ennå.

Tolv år gamle Mei Mei og hennes 14 år gamle partner Eimei er begge på lån fra Kina og har i lengre tid forsøkt å få barn. Det er svært vanskelig å få kjempepandaer til å formere seg i fangenskap, og vinterfødsler skal være svært sjeldne.

Forsøkt med kunstig befruktning
Både kunstig befruktning og naturmetoden er tatt i bruk for å skaffe pandaparet barn, men Ishikawa sier de ikke kan fastslå hvilken metode som ga uttelling.

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua øker tvillingfødselen antallet kjempepandaer født i fangenskap i år til rekordhøye 30.

Dette er gode nyheter for en av verdens mest sjeldne dyrearter. Bare om lag 1600 kjempepandaer lever fritt i naturen, i tillegg til rundt 180 som lever i fangenskap.

Også i fjor fødte Mei Mei tvillinger, men da døde den ene babyen i løpet av det første døgnet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.