RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempeplan for å redde Machu Picchu

Sist oppdatert:
Peru har presentert en plan som koster 840 millioner kroner for å redde Inka-byen Machu Picchu fra ødeleggelse.

Inka-byen Machu Picchu er en av Sør-Amerikas mest berømte attraksjoner og tiltrekker seg hvert år 900.000 besøkende. Ruinbyen i fjellet.

Jordskred i området, og det store turistbesøket, sliter så mye på ruinbyen at den risikerer å miste sin plass på UNESCOs World Heritage liste - en liste over verdens underverker som FN mener vi må ta vare på for fremtiden.

Tirsdag møtte en av lederne i Perus nasjonale kulturinstitutt, Maria Elena Cordova, i UNESCO der hun la frem en plan for hvordan byen skal bevares for fremtiden. Planen vil koste 132,5 millioner dollar, eller 840 millioner kroner. Planen skal også bevare den berømte veien som fører til byen, melder Reuters.

Macchu Picchu ble gjenoppdaget av amerikaneren Hiram Bingham i det sørlige Andes i 1911. Byen lå i hjertet av Inka-riket, og var trolig hovedsete for herskeren Pachacutec.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere