RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper for Leyla

Sist oppdatert:
GRAND HOTEL (TV 2 Nettavisen) Statsminister Kjell Magne Bondevik sier regjeringen vurderer å ta nye skritt overfor Iran for å stoppe henrettelsen av den dødsdømte jenta Leyla M.

- Vi vurderer om det er mer vi kan gjøre som en siste anstrengelse, sa han under den årlige pressefrokosten på Grand Hotel tirsdag.

Bondevik sa regjeringen vurderer å ta nye initiativer overfor Iran for å hindre at den 19 år gamle tilbakestående jenta blir henrettet. Leyla M. er dømt til døden for utukt etter at hun ble solgt som sexleketøy til menn fra hun var åtte år gammel.

På teppet
Statsministeren pekte på at Norges innsats for å stoppe henrettelsen av en nigeriansk kvinne som hadde født barn etter en voldtekt, førte frem.

Mandag ble nestkommanderende ved den iranske ambassaden i Oslo innkalt på teppet i UD. Utenriksminister Jan Petersen fordømte senere dødsdommen. I en pressemelding mandag kveld understreket ambassaden at dommen var fattet av en lavere domstol.

- Slike dommer blir vanligvis underkjent, heter det i pressemeldingen.

- Underlig
Ambassaden kritiserte også kampanjen fra Amnesty International for å få omstøtt dommen.

- Da det ikke er foretatt en endelig avgjørelse av landets høyesterett i overnevnte sak, virker reaksjonen fra Amnesty Internasjonal og en slik omfattende kampanje, underlig for ambassaden, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere