RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Kjemper fra hus til hus

Sist oppdatert:
Amerikanske og irakiske soldater brøt tirsdag inn i sentrum av Falluja. Kampene pågår fra hus til hus. En innbygger beskriver situasjonen som «et helvete».

Angrepsstyrkene krysset tirsdag en jernbanelinje i utkanten av byen og rykket inn mot sentrum. En reporter fra BCC melder at bataljonen han følger kjemper fra hus til hus i sentrum av byen, og at mange soldater er skadd i kampene.

Strategien går ut på å rydde mindre hus for motstandsstyrkene, og så innta større bygninger. Opprørerne møtte angrepet med granatkastere og håndvåpen. En gruppe på rundt 30 opprørere skal ha blitt drept.

Moskeer
I tillegg til lyden av eksplosjoner og geværild, gjaller opprop om hellig krig fra moskeen i byen, skriver New York Times. De amerikanske og irakiske styrkene forsøker å unngå å skade moskeene.

Natt til tirsdag ble byen utsatt for luftangrep. Ifølge en Reuters-korrespondent ble et amerikansk helikopter skutt ned under kampene. Amerikanske militærmyndigheter benekter meldingen.

Tøffe
En amerikansk stridsvognfører sier til Reuters at han mistet en stridsvogn.

- En mann kom fram fra bak en vegg og avfyrte en rakettdrevet granat mot stridsvognen. Jeg måtte få tak i en ny for å komme videre, sier kaptein Robert Bodisch.

- Disse folkene er tøffe, sier han.

Bombet sykehus
En innbygger i Falluja beskriver situasjonen i byen som «et helvete».

Fadril al-Badrani sier til BBC at hundrevis av bomber og granater eksploderte hvert minutt.

En sykestue skal ha blitt truffet av amerikanske bomber i løpet av natten. Hvor mange som ble skadd eller drept i angrepet er ikke klart. Innbyggerne har ikke greid å komme seg fram til klinikken på grunn av kampene.

Se bilder fra dagens kamper her (web-TV, abonnement. Kilde: Pentagon)

Se bilder fra nattens kamper her (web-TV, abonnement)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere