RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper mot flammene

Sist oppdatert:
Skogområder i delstatene California og Nevada står i brann i USA. Nær 4000 brannmannskaper kjemper mot flammene som snart har vart en uke.

Skogområder på over 60.000 mål sto lørdag i brann sør i den amerikanske delstaten California. Mer enn 1.000 mennesker er evakuert fra sine hjem i Lake Hughes, fem mils vei nord for Los Angeles.

Mer enn 1.000 mennesker er evakuert fra sine hjem i Lake Hughes, fem mils vei nord for Los Angeles.

2000 brannfolk
Mer enn 2.000 brannfolk deltok i kampen mot brannen, som også truet lokalsamfunnet Elizabeth Lake. Den voldsomme skogbrannen brøt ut sist mandag, og sterk vind har bidratt til at flammene raskt har spredd seg gjennom de knusktørre skogene i regionen.

Inntil midnatt natt til søndag norsk tid var det ikke meldt om døde eller alvorlig skadde i skogbrannen i California. Miljøvernere frykter imidlertid at livsviktige hekkeområder for fugler som kondor og ugle kan være ødelagt av flammehavet.

Fikk kontroll i Nevada
Californias nabostat i øst Nevada er også rammet av skogbrann etter en lang periode med tørke. Denne brannen raser over et område på rundt 30.000 mål utenfor byen Carson City, sa talsmenn for myndighetene lørdag.

De 1.900 brannfolkene som er satt inn i Nevada, hadde lørdag kontroll over flammene i rundt halvparten av det brannherjede området. Et vindskifte fredag og natt til lørdag var til god hjelp, ettersom flammer og gnister ikke lenger blåste ut av dette området.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere