RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemper mot vannmassene

Foto: AFP (AFP)
Sist oppdatert:
Dødstallene etter uværet og flommen i Vietnam har passert 90.

Dødstallene etter den tropiske stormen Mirinae steg til 91 i Vietnam onsdag. Myndighetene har trappet opp redningsarbeidet, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

I Phu Yen, den hardest rammede provinsen, ble det meldt om ytterligere 26 døde onsdag, noe som brakte antallet dødsofre der i 65. I tillegg er 13 personer savnet.

Soldater med hurtigbåter hadde det travelt med å bringe forsyninger av mat, klær og vann til flomofrene som har vært uten mat de siste dagene. Militærhelikoptre ble også satt inn for å bringe mat ut til isolerte områder.

Myndighetene har evakuert nærmere 15.000 mennesker fra provinsen Phu Yen. Noen ble reddet fra hustak der de hadde samlet seg for å unnslippe vannmassene fra den oversvømte elva Ha Thanh.

Mirinae traff Filippinene som en tyfon i helga. Der er 27 mennesker døde i kjølvannet av uværet, som fortsatte med mindre styrke over Sørkinahavet mot Vietnam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere