RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisbåt blir hotell

Storbritannias mest kjente skip Queen Elizabeth 2 blir pensjonist ved Dubais Norge.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det tidligere flaggskipet til Cunard line har slått flere rekorder, trasportert tropper og hatt kongelige om bord i løpet av sin 40 år lange karriere. Nå er det imidlertid klart at skipet ender opp som et flytende hotell i ørkenlandet Dubai, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

For 100 millioner dollar har investeringsarmen til Dubai World Istithmar sikret seg skipet. I øyeblikket så holder Dubai på å bygge opp den kunstige øygruppen «The World». Det er her at QE2 i 2009 skal ankres opp ved en brygge og benyttes som hotel.

Gjør hva du vil
Mulige investorer vil ha friheten til å skape sin egen visjon - for både privat og kommersiell utbygging som fritidshus, hotell. Øygruppen kan kun nås med sjø eller lufttransport, og du kan kontakte utbygger Nakheel sitt salgskontor om du er interessert.

Megautbygging
Nakheel har for øvrig den største eiendomsporteføljen under utbygging i emiratet Dubai. Dette inkluderer de tre Palme-øyene og prosjektet Dubai Waterfront, samt ovennevnte «The World». Denne porteføljen ble tidligere i år anslått til en verdi av over 700 milliarder kroner.

Skipet på 70.000 tonn er et av de største passasjerskipene som finnes på jorden og med en toppfart på 32,5 knop står det heller ikke tilbake for sine konkurrenter. Siden det kom i drift i 1969 har skipet krysset Atlanterhavet over 800 ganger og fraktet mer enn 2,5 millioner passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere