*Nettavisen* Nyheter.

Kjenner du igjen denne jenta?

Foto: Find Madeleine Campaign (Pa Photos)

Slik har du aldri sett den verdenskjente jenta.

02.05.09 22:43

Søndag har det gått nøyaktig to år siden britiske Madeleine McCann forsvant sporløst fra et hotellrom i den portugisiske byen Praia da Luz i Algarve.

Foreldrene Gerry og Kate McCann befant seg på hotellets tapasrestaurant da jenta forsvant sporløst på kvelden.

- Vanskelig for Kate
Nå har foreldrene frigjort et datagenerert bilde av Madeleine som viser hvordan hun ville ha sett ut i dag – to år senere.

- Det var vanskelig for Kate å se bildet for første gang, men etter hvert ble hun vant til det, sier McCann-familiens talsmann Clarence Mitchell til Sky News.

Det nye bildet vil bli distribuert verden over i foreldrenes vedvarende leting etter datteren. Madeleine var nesten fire år gammel da hun forsvant, og hvis jenta fortsatt er i live, runder hun snart seks år.

Eksperter ved USAs nasjonale senter for savnede og misbrukte barn, har brukt bilder av foreldrene da de var på samme alder som Madeleine, til å gjenskape et bilde som viser hvordan alderen har forandret jenta.

Foreldrene mener bildet er en svært realistisk fremstilling av hvordan jenta ville ha sett ut i dag, opplyser Mitchell.

Eksploderte i verdenspressen
Madeleine-saken eksploderte i verdenspressen høsten 2007 da foreldrene ble innkalt til avhør av det portugisiske politiet. Deretter ble det spekulert i portugisiske og britiske aviser på at foreldrene var involvert i forsvinningen. Artiklene var som regel basert på anonyme kilder, og mange av disse teoriene ble ukritisk sitert i norske aviser.

En av teoriene gikk ut på at Kate drepte datteren ved et uhell, og fikk med seg ektemannen på å skjule liket.

Les også: Madeleines foreldre gjester Oprah

Britiske aviser har gått ut med en offentlig unnskyldning til foreldrene for den skjeve og ukritiske dekningen av saken, og ekteparet har fått en stor erstatning for å ha blitt hengt ut i media.

Så langt er det ingen spor etter jenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.