Gå til sidens hovedinnhold

- Kjente drapsmannen

En gravid kvinne ble funnet drept i et vann i Sverige søndag. Faren til det ufødte barnet kan være drapsmannen.

Dette mener Ulf Åsgård som er en ekspert på å profilere gjerningsmenn, skriver svenske Aftonbladet.

Ut i fra de opplysningene som er kjent for offentligheten kan Åsgård slå fast en rekke detaljer rundt drapsmannen.

Kvinner dreper sjeldent
Åsgård mener at det er hundre prosent sikkert at drapsmannen er en mann. Grunnen til dette er fordi kvinner sjeldent dreper, og det forekommer nesten aldri at kvinner dreper andre kvinner, ifølge Åsgård. Videre mener han at mannen er mellom 20 og 30 år gammel, og han er svært sikker på at drapsmannen er far til det ufødte barnet.

- Det er med størst sannsynlighet at mannen som har gjort kvinnen gravid var den som drepte henne, sier Åsgård til Aftonbladet.

Ingen treff
Kvinnen var gravid i syvende måned da hun ble drept en gang i vinter. Hun har ligget innpakket i en presenning i et vann i Sverige i flere måneder. Politiet har ennå ikke klart å finne ut av identiteten til kvinnen, og de har sammenliknet signalementet med flere savnede kvinner i Sverige uten å ha fått noen treff.

- At gravide kvinner myrdes er uvanlig. At ingen anmeldte hennes forsvinning gjør det enda mer uvanlig, sier kriminolog Mikael Rying til svenske Aftonbladet.

Var ikke svensk
Kroppen til kvinnen er svært ugjenkjennelig etter å ha ligget i vannet i flere måneder, og det eneste politiet har slått fast er at hun har et utenlandsk utseende. Rying tror muligens at kvinnen ikke er svensk.

- Vanskeligheten med å identifisere henne kan tyde på at hun var en flyktning eller en turist med en vag kobling til Sverige, sier Rying.

Les mer om saken her

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken