RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjente ikke sin skjebne

Sist oppdatert:
Utdrag fra en samtale med en av flyvertinnene på flight 11 som krasjet i World Trade Center 11. september, tyder på at passasjerene om bord ikke visste hva som var i ferd med å skje.

- Cockpiten svarer ikke på telefonen. Noen er knivstukket i business class og vi kan ikke puste. Jeg tror det er tåregass eller noe. Vi kan ikke puste. Jeg vet ikke, men jeg tror vi blir kapret, sa Betty Ong på telefonen til operasjonsledelsen i flyselskapet.

Ong var flyvertinne på American Airlines Boeing 767 fra Boston til Los Angeles 11. september 2001.

Det var på dette flyet den antatte lederen av terroraksjonen i New York, Mohammed Atta, befant seg. Sammen med fire andre tok han kontroll over flyet og krasjet det i det nordlige tårnet på World Trade Center.

Ingen panikk
Tidligere har det vært rapportert at det var panikk blant passasjerene på flyet, men samtalen mellom Ong og operasjonssentralen tyder ikke på det.

- Flere mediaoppslag om hva som skjedde på flight 11 har hevdet at Betty var hysterisk av frykt, skrikende og gispet etter luft. Det er feil, sier Nadia Gonzalez som var kvinnen som svarte Ong 11. september.

- På en veldig rolig, profesjonell og avbalansert måte, fortalte Betty Ong oss detaljert informasjon om det som skjedde på flight 11. Jeg tror ærlig talt ikke, etter min samtale med Betty, at de 81 passasjerene og mannskapet på flight 11 visste hva deres skjebne ville bli den dagen, sier Gonzalez, ifølge AP.

Høring
Kommisjonen som utreder terrorangrep mot USA hørte under en høring tirsdag den 23 minutter lange samtalen med Ong. I samtalen forteller Ong sitt flight og setenummer, og beskriver nøye det som skjer om bord.

- Vi kan ikke en gang komme inn i cockpiten. Vi vet ikke hvem som er der, sa Ong før samtalen endte i summetone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere