RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjeppjaget, så dekorert

(Scanpix)
Sist oppdatert:
I februar satte demonstranter fyr på den norske ambassaden i Syria. Søndag ble ambassadør Svein Sevje dekorert av landets myndigheter.

Til sommeren reiser ambassadør Svein Sevje hjem fra Damaskus. Forhåpentligvis blir avreiser mindre dramatisk enn i februar. Da måtte Sevje og de andre norske diplomatene flykte hals over hode til Libanon på grunn av demonstrasjonene mot trykkingen av Muhammed-tegningene. Kort tid etter satte rasende demonstranter fyr på ambassaden.

Syrisk politi forsøkte ikke å stope demonstrantene. Det første til en skarp protest fra Stoltenberg-regjeringen.

Søndag var Sevje æresgjest i det syriske utenriksdepartementet. Her ble han tatt i mot av viseutenriksminister Ahmad Arnous og dekorert med den syriske ordenen for «Enestående bedrifter».

- Arnous og Sevje ga begge uttrykk for Syria og Norges ønsker om å utvikle det tosidige samarbeidet og å styrke dialogen mellom alle land og folk til beste for verdens sikkerhet og stabilitet, heter det i en melding fra det syriske telegrambyrået Sana.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere