RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

«Kjære Drittsekk» - få pengene

Sist oppdatert:
Slik ville firmaet kreve inn hundre kroner fra Buffalo-mannen. Nå blir de saksøkt i stedet.

En firma som driver med pengeinnkreving prøvde å få inn en sum på 16,96 amerikanske dollar, litt under 100 norske kroner, med å adressere brevet til «Shit Face». Brevet innledet også med «Dear Shit». Pengene var for et medlemsskap i en musikklubb.

- Jeg har aldri sett noe så frekt i hele mitt liv, sier advokat Kenneth Hiller til AP.

Hiller er advokat for mannen som mottok brevet, og som neste uke planlegger å søke avsenderen, Nationwide Collections Inc.

Amerikansk lov forteller nemlig at gjeldsinnkrevere ikke har lov til å bruke banneord for å kreve inn gjeld, ifølge Hiller. Han forteller videre at pengeinnkrevere heller ikke skal true med å gå til rettslige skritt når det er så lite penger involvert.

Administrerende direktør i Nationwide Phillip McGarvey forteller at brevet, som ble sendt i oktober i fjor, ble automatisk skrevet ut fra deres database. Han mener derfor at mannen opprettet en konto i navnet «Shit Face», og at det er årsaken til at mannen fikk brevet.

Hillers klient har på sin side skrevet under på en erklæring om at han aldri har opprettet en konto i det navnet.

- Jeg er enig i at det ser dårlig ut for den som ikke er kjent med måten denne industrien jobber på, men alle som forstår hvilke mengder vi sender ut vil skjønne hvordan dette kan skje... Det finnes også mange som fyller inn navnene til kjente personer, sier McGarvey.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere