RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjærester kjempet for dødsflyet

Sist oppdatert:
Et kjærestepar kjempet desperat for å få kontroll med spakene på Helios-flyet før det styrtet i Hellas søndag. Det viser video fra F-16-flyene som fulgte ulykken på nært hold.

Piloten Andreas Prodromou jobbet som flyvert fordi han ikke fikk jobb som flyger. Sammen med kjæresten Haris Charalambous, også hun hadde flygeerfaring, prøvde han å redde besetningen og de 115 passasjerene da pilotene ble satt ut av spill, skriver Aftenposten.

Parets kamp blir sett på film tatt av pilotene i de to greske F-16 flyene som eskorterte ulykkesflyet de siste 45 minuttene før det styrtet, meldte TV-stasjonen Antenna i går kveld ifølge Aftenposten.

Ferske obduksjonsrapporter viser at en rekke passasjerer fremdeles var i live da flyet styrtet i åssiden nord for Aten. Patologene håper nye undersøkelser vil vise om de var bevisstløse på grunn av oksygenmangel. Havarikommisjonen gransker også påstander om at flyet hadde hatt tekniske problemer tidligere, skriver Associated Press.

En analytiker nyhetsbyrået har snakket med sier han trykkfall i kabinen har forårsaket ulykken. Ifølge en tidligere sjefsmekaniker for flyselskapet Helios har flyet hatt problemer med slikt trykkfall tidligere etter at en dør ikke ble forseglet grundig nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere