*Nettavisen* Nyheter.

Klandrer Syria og Iran

USAs president George W. Bush anklager Syria og Iran for å ha gitt næring til konflikten i Midtøsten ved å støtte Hizbollah.

07.08.06 18:10

- Syria og Iran sponser og fremmer Hizbollahs aktiviteter. Disse tar sikte på å skape kaos ved å bruke terror til å hindre demokratiers fremgang, sier Bush.

Bush og utenriksminister Condoleezza Rice talte om Midtøsten ved et møte på ranchen til Bush i Texas mandag. Det er ventet at Rice vil dra til FN for å forhandle om to resolusjoner for våpenhvile og en internasjonal fredsbevarende styrke i området.

Rice kalte resolusjonene «et rimelig grunnlag jeg tror begge sider kan akseptere.»

Bush sa han «forstod at ikke begge parter vil være enige i alle deler av resolusjonene.» Han sa målet med resolusjonene er å styrke den libanesiske regjeringen og fokusere på årsaken til volden, som han mener er at Hizbollah-geriljaen opptrer som en stat-i-staten, melder AP.

Utenriksministre fra flere arabiske land møttes mandag i Beirut for å diskutere situasjonen. De vil sende en delegasjon til FN-hovedkvarteret i New York for å prøve å få gjennomslag for libanesiske krav til FN-resolusjonen, melder Reuters.

Ifølge en anonym libanesisk talsmann reiser generalsekretær Amr Moussa i Den arabiske liga til New York sammen med utenriksministerne fra Qatar og De forente arabiske emirater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.