Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klappjakt på kidnapperne

Foto: Anders Wejrot / SCANPIX
Sist oppdatert:
Den kidnappede Siba-direktøren Fabian Bengtsson skal under omstendighetene være i bra form etter at han ble funnet torsdag. Nå jager politiet kidnapperne.

Se pressekonferansen på web-tv her (abonnement)

Politiet i Göteborg fortsetter jakten på personene som kidnappet Fabian Bengtsson.

Politiet sa under pressekonferansen at det ikke ble betalt løspenger for Fabian Bengtsson, og at han heller ikke skal ha rømt fra kidnapperne. Den 32 år gamle milliardærarvingen skal likevel ha blitt satt fri etter 17 dager. Ingen personer er mistenkt i saken.

- Vårt mål nå er å pågripe de mistenkte gjerningsmennene, sier etterforskningsleder Peter Larsson under pressekonferansen i Göteborg. Politiet sa at de til nå har vært forsiktige i saken, fordi hovedmålet har vært å få Fabian Bengtsson løslatt i god behold. Når han nå er fri, vil politiet derimot skru opp trykket betraktelig.

- Det har vært kontakt med kidnapperne og det har blitt fremmet krav om løsepenger. Men siden vårt mål var å få Fabian fri, har vi måttet vært forsiktige. Nå har vi en helt annen bevegelsesfrihet i arbeidet og målet er nå å pågripe gjerningsmennene, sier politiet.

I god behold
Politiet i Gøteborg holdt i formiddag en pressekonferanse i forbindelse med at Fabian Bengtsson er kommet til rette. Arvingen til milliardkonsernet Sibas ble kidnappet 17. januar i år. Göteborg-politiet startet pressekonferansen i dag med å gi sin sympati til familien Bengtsson som har vært igjennom 17 svært tøffe dager.

Politiet avviser at det har vært en konflikt mellom familien Bengtsson og politiet i forbindelse med hvordan saken skulle løses, slik det tidligere har blitt spekulert i. Göteborg-politiet sier tvertimot at samarbeidet har vært godt, og at de har samarbeidet med familien, svenske sikkerhetspolitiet, New Scotland Yard og flere svenske politidistrikt for å få Bengtsson fri.

Under pressekonferansen sa politiet at den 32 år gamle Fabian Bengtsson er til legeundersøkelse men at han snart vil være tilbake hos familien.

- Vi er utrolig lettet
Sibas informasjonssjef Johanna Euren sier til TV 2 Nettavisen at selskapets direktør er, under omstendighetene, i god behold og at det ser ut til å gå bra med den 32 år gamle millionæren.

- Vi er alle utrolig lettet over at han er funnet, sier Euren.

Familien har i lengre tid vært i kontakt med de angivelige kidnapperne, men det er foreløpig ukjent hva som er bakgrunnen for at Bengtsson nå har kommet til rette.

Den kidnappede Siba-direktøren Fabian Bengtsson ble funnet i av joggere i Göteborg ved 7-tiden. Han ble da funnet på en benk i Slottsskogen i Göteborg sentrum. Øyenvitner sier at han virket apatisk da han ble funnet. Politiet har sperret av området.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!