RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet jakter på en ensom og psykisk mann i 20-årene.
Politiet jakter på en ensom og psykisk mann i 20-årene. (Lasse Hejdenberg / Scanpix)

Klappjakt på livsfarlig drapsmann

Sist oppdatert:
Svensk politi advarer nå publikum mot mannen som tirsdag morgen stakk ned og drepte en åtte år gammel gutt og en 55-årig kvinne i Linköping.

Dobbeltdrapsmannen har tilsynelatende valgt seg ut helt tilfeldige ofre, og politiet advarer nå publikum mot mannen, som ifølge Aftonbladet betegnes som svært farlig.

- Det er all grunn til å advare publikum. Folk i området må være aktsomme, sier politikommissær Lars Delleskog til Dagens Nyheter. Politiet mener drapsmannen kan være psykisk ubalansert.

- Jeg tror nok gjerningsmannen var sinnssyk, sier Claes Solid.

Fant drapsvåpen
Politiet jakter på en mann i 20-årene etter at åtteåringen og den 55-årige kvinnen ble stukket ned og drept like i nærheten av skolen gutten var elev ved. Flere vitner observerte den antatte gjerningsmannen i området før ugjerningen skjedde. Den ettersøkte mannen skal ifølge politiet være bredskuldret, cirka 180 cm høy, og kledd i en beig, knelang jakke og blå eller svart topplue.

Politiet har sikret seg flere spor etter gjerningsmannen, i tillegg til at det er funnet en kniv som antas å være drapsvåpenet på åstedet.

Elevterapi
I Linköping ble det først bestemt at skolebarna skulle holdes innendørs og innelåst hele dagen, etter den tragiske hendelsen. I tillegg patruljerte politiet ved Tunvallaskolen, hvor åtteåringen var elev.

Senere på dagen besluttet Linköping kommune at all undervisning skulle innstilles, og at elevene i stedet skulle bruke tiden på å prate sammen, og får hjelp fra sine lærere til å bearbeide det som hadde skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere