*Nettavisen* Nyheter.

Klappjakt på trippeldrapsmann

Flere amerikanske stater kaster seg nå inn i jakten på den voldtektstiltalte 33-åringen som fredag skjøt og drepte dommeren, stenografen og en lensmannsbetjent i en rettssal i Atlanta.

12.03.05 12:16

Storvokste Brian Nichols (33) var tiltalt for voldtekt og kidnapping, men nektet å følge rettens gang. I stedet snappet han fredag skytevåpenet fra en kvinnelig vakt og skjøt henne i ansiktet, før han avfyrte flere skudd og drepte dommer Rowland Barnes og rettsstenografen hans.

Etter drapene i rettssalen i niende etasje i rettsbygningen i sentrum av Atlanta i Georgia, løp han ned trappene og ut, skjøt og drepte en lensmannsbetjent, før han kapret en slepebil og kom seg unna.

Sjåfør Deronta Franklin stod parkert like ved rettsbygningen i Atlanta da en mann han identifiserer som Brian Nichols åpnet bildøren og rettet et skytevåpen mot ham, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Han var rolig og kald, fortalte slepebil-sjåføren til CNN fredag. - Han sa «Kom deg ut av bilen».

Menneskejakt og dusør
Lørdag igangsetter Georgia og flere av nabostatene en massiv jakt på den trippeldrapsettersøkte 33-åringen.

Problemet er at myndigheten ikke har noen idé om hva slags bil Nicols nå disponerer. Han byttet raskt ut slepebilen med en grønn Honda, men den ble funnet i et parkeringshus i Atlanta sent fredag.

Georgia- guvernør Sonny Perdue har utlovet en dusør på 10.000 dollar til den som bidrar med informasjon som leder til at Nichols blir tatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag