Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar seier til Clinton

Foto: JOHN GRESS/REUTERS / SCANPIX
Sist oppdatert:
Men allerede neste uke kan Hillary Clinton være ute av presidentracet.

Demokraten Hillary Clinton vinner klart tirsdagens primærvalg i Vest-Virginia i USA. Det melder amerikanske medier etter at valglokalene stengte.

Seieren i delstaten som i stor grad har hvite arbeiderklassevelgere var ventet og bare 28 delegater stod på spill. Barack Obama er fortsatt klar favoritt til å bli partiets presidentkandidat ved høstens valg, og det er spekulert i at Clinton vil trekke seg allerede neste uke.

LES OGSÅ: Clinton antyder at hun trekker seg

Clinton har vegret seg for å gi opp kampen og vil trolig bruke seieren til å gjenta argumentene om at hun er best rustet til å slå republikaneren John McCain i november. Og i natt var det lite som tydet på at hun gikk med snarlige planer om å droppe presidentdrømmen.

- Jeg er mer bestemt enn noen gang på å fortsette kampanjen til alle har fått muligheten til å si sin mening, sa hun til sine tilhengere.

- Krever innflytelse
Flere mener racet mellom de to demokratene er ødeleggene for partiet, men samtidig kan Clinton øke sin innflytelse ved å vise at hun har støtte fra mange velgere.

- Hva har hun å tape, spør Doug Schoen, som var politisk rådgiver for tidligere president, og New York-senatorens ektemann, Bill Clinton.

- Hun fortsetter å være en kritisk stemme i partiet og underbygger sine krav om innflytelse ved å fortsette, sier han ifølge Reuters.

Obama leder klart
Clinton har lenge ligget bak Obama i antall delegater og avgitte stemmer. Etter Obamas overbevisende seier i Nord-Carolina har han sust forbi Clinton i antall støtteerklæringer fra superdelegater. Obama har antydet at han neste uke vil være i posisjon til erklære seg som vinner av nominasjonsprosessen.

Valgene i delstatene Kentucky og Oregon holdes neste tirsdag, etterfulgt av Puerto Rico, Montana og Sør-Dakota.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!