RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for årets Nobel-uke


FIKK PRIS I FJOR: Nobelprisen i medisin gikk i fjor til det norske ekteparet May-Britt og Edvard Moser og deres amerikansk-britiske kollega John O'Keefe, for oppdagelsen av celler som utgjør et posisjoneringssystem i hjernen. Her er kronprinsparet på besøk hos May-Britt Moser i rottelaben på Kavli-instituttet.
FIKK PRIS I FJOR: Nobelprisen i medisin gikk i fjor til det norske ekteparet May-Britt og Edvard Moser og deres amerikansk-britiske kollega John O'Keefe, for oppdagelsen av celler som utgjør et posisjoneringssystem i hjernen. Her er kronprinsparet på besøk hos May-Britt Moser i rottelaben på Kavli-instituttet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
I fjor gikk Nobelprisen i medisin til det norske ekteparet May-Britt og Edvard Moser.

Stockholm (NTB-DPA): Årets Nobel-uke åpner i dag når vinneren eller vinnerne av nobelprisen i medisin eller fysiologi blir kunngjort på Karolinska Institutet i Stockholm.

SISTE: Nobelprisen i medisin går i år til William Campbell, Satoshi Omura og Youyou Tu.

Les også: Tre deler Nobelprisen i medisin

Nobelprisen i medisin gikk i fjor til det norske ekteparet May-Britt og Edvard Moser og deres amerikansk-britiske kollega John O'Keefe, for oppdagelsen av celler som utgjør et posisjoneringssystem i hjernen.

Senere i dag vil også Svenska Akademien opplyse om de har funnet en verdig kandidat til Nobelprisen i litteratur, som å så fall vil bli kunngjort torsdag.

Deretter går det slag i slag. Tirsdag blir det kjent hvem som får Nobelprisen i fysikk, onsdag blir det kunngjort hvem som får prisen i kjemi og fredag kunngjør Den Norske Nobelkomité hvem som får årets fredspris.

12. oktober avsluttes årets Nobel-sesong med kunngjøringen av hvem som får Økonomiprisen til Alfred Nobels minne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere