RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GRILLES: USAs påtroppende president, Donald Trump, får sine utvalgt grillet av Senatet tirsdag.
GRILLES: USAs påtroppende president, Donald Trump, får sine utvalgt grillet av Senatet tirsdag. Foto: Evan Vucci (AP)

Klart for grilling av Trumps nominerte ministre

Jeff Sessions, som er nominert til å bli USAs neste justisminister, skal først i ilden når Senatet starter grillingen av Donald Trumps utvalgte tirsdag.

Utspørringen er ventet å vare i flere timer. Her vil Sessions etter alt å dømme få spørsmål fra kritiske demokrater som vil vite mer om hans standpunkter i rase- og innvandringsspørsmål. Han har selv sittet i Senatet i 20 år, der han representerer Alabama, og er dermed godt kjent for dem som skal spørre ham ut.

LES mer: Obama tilbake til Chicago for avskjedstale
OG her: NBC: Trumps svigersønn blir presidentrådgiver

Alle ministrene må godkjennes av Senatet før de kan tiltre. I 1986 sa Senatet nei til å utnevne Sessions til føderal dommer som følge av en rekke utsagn som mange mente kunne hisse til rasisme.

SENATOR Jeff Sessions fra Alabama blir justisminister, melder Fox News.

Senatet skal tirsdag også gjennomføre en høring med John Kelly, som Trump har nominert til innenriksminister. Blant de andre som skal til pers denne uken, er Rex Tillerson, nominert utenriksminister og James Mattis, nominert forsvarsminister.

En regjeringskomité som skal følge med på at etiske retningslinjer blir overholdt, er kritisk til at mange av høringene ser ut til å bli gjennomført i hui og hast og før det er klart om de nominerte ministrene risikerer å havne i interessekonflikter som følge av roller de har hatt i næringslivet.

Republikanerne, som har flertall i begge kamre i Kongressen, mener imidlertid at det er viktig at så mange ministre som mulig kan tiltre straks Trump blir tatt i ed 20. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere