*Nettavisen* Nyheter.

Klart for ny thriller i Florida

Foto: Gerald Herbert (AP/Scanpix)

Meningsmålinger i Florida tyder på at valget 2. november blir like jevnt i år som i 2000. Da ble president Bush erklært vinneren med 537 omstridte stemmer.

30.08.04 12:02

Drøyt to måneder før valget er det dødt løp mellom George W. Bush og John Kerry i Florida. Begge kandidatene får 45 prosent oppslutning, viser en meningsmåling for USA Today og CNN.

Den uavhengige kandidaten Ralph Nader får tre prosent, viser målingen, som er tatt opp blant 859 registrerte velgere i Florida. Undersøkelsen har en feilmargin på fire prosentpoeng.

Med 27 valgmannsstemmer er «Solskinnstaten» en av de tyngste delstatene i valgmannskollegiet som formelt utpeker presidenten. Bare California, New York og Texas har flere stemmer enn Florida i kollegiet, som har til sammen 538 stemmer.representanter.

537 stemmer
I 2000 avgjorde amerikansk høyesterett at George W. Bush vant Florida og dermed hele presidentvalget med fattige 537 stemmer over utfordreren Al Gore. Al Gore fikk 500.000 stemmer mer enn Bush på landsbasis, men Bush-seieren i Florida ble avgjørende for sammesetningen av valgmannskollegiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.