RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klassisk drapsgåte

Saken kunne vært kokt i hop av krimdronningen Agatha Christie: Et drap på den engelske landsbygda, en pensjonert oberst som drapsoffer, en drapsmann som går løs.

Men denne gangen er det faktisk ramme alvor.

Gamle oberstløytnant Robert Workman ble 28. januar skutt og drept på sin egen dørstokk i landsbyen Furneaux Pelham sju mil nord for London. Politiet visste onsdag fortsatt ikke hva som var motivet for drapet på 83-åringen, og hadde ingen mistenkte.

Men helt uten hjelp fra Jane Marple eller Hercule Poirot har politiets eksperter greid å fastslå at obersten ble drept med et haglgevær. Og haglpatronene som ble brukt, er ikke av den vanlige jakttypen men et spesialprodukt som brukes til avliving av store husdyr.

Målbevisst
- Jeg tror dette var et nøye planlagt og svært målbevisst drap, sier politietterforsker Richard Mann som leder jakten på drapsmannen.

- Ammunisjonen som ble brukt er viktig, for dette var ikke vanlige haglpatroner, påpeker han.

Denne typen ammunisjon er den kraftigste som tillates solgt i Storbritannia, og ikke å få kjøpt over disk i distriktet der åstedet ligger. Workman ble skutt på kloss hold, og haglladningen traff ham med en kraft som tilsvarer ni kuler fra en liten pistol.

En teori som nå diskuteres ved peisene og over pubdiskene i Furneaux Pelham, er at obersten ble offer for en fatal forveksling. Han deler nemlig etternavn med en kjent dommer som har ledet sakene mot flere terrorister ved en domstol i London.

Hevn
Ifølge teorien kan folk med tilknytning til disse terroristene ha planlagt å ta hevn over dommeren ved å drepe ham, men peilet seg inn på feil mann. De gransker også en mystisk telefonsamtale som etter alt å dømme har tilknytning til forbrytelsen.

Etter at drapet var skjedd, men før det ble oppdaget, ringte noen nødnummeret 999 og ba om en ambulanse til oberstens hus. Politiet forsøker nå å finne personen som ringte, en mann som trolig er i 60-årene og som neppe tilhører lokalbefolkningen.

Han uttalte "Furneaux Pelham" omtrent slik landsbyfolket selv gjør. Men da han ble bedt om å stave navnet på landsbyen, stavet han det feil – noe en lokalkjent ikke ville gjøre, sier en polititalsmann.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere