RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klikk her og redd et barn

Sist oppdatert:
For første gang i verden kan du besøke en barneby på Internett. Se hvordan du kan gjøre en god gjerning.

(Side2/Nettavisen/TV2.no:) TV 2 Interaktiv og publikasjonene Side2, Nettavisen og tv2.no har i samarbeid med SOS-barnebyer laget «Den interaktive SOS-barnebyen». Byen gir deg et unikt innblikk i hvordan arbeidet med foreldreløse barn skjer verden over.

- Hver dag mister 6000 barn sine foreldre. SOS-barnebyer hjelper disse barna og lokalsamfunnet til å overleve og vokse opp til å faktisk ha en framtid. Vi i TV 2 Interaktiv følte at den første store veldedige aksjonen på nett måtte ha en verdig mottaker, og vi valgte SOS-barnebyer, sier Pål Nisja-Wilhelmsen i TV 2 Interaktiv.

Her er den interaktive SOS-barnebyen

140 millioner er foreldreløse
Det finnes over 140 millioner barn i verden som er foreldreløse. SOS-barnebyer gir så mange barn som mulig en trygg oppvekst. For å gjøre dette trenger SOS-barnebyer faddere som kan støtte arbeidet som gjøres.

- Denne aksjonen vi nå gjør sammen med SOS-barnebyer er viktig for oss i Nettavisen, sier redaktør Tormod Utne. - Ved å bruke vår avis, og kommunisere med våre lesere om viktigheten av det arbeidet som gjøres kan vi være med å gjøre en forskjell.

Tilpasset nettet
Aksjonen er spesielt tilpasset Internett, og varer i en periode fram til slutten av januar.

- Her kan vi sammen bruke nettets fortrinn til å gi oppmerksomhet til et høyst veldedig formål, og på en ny måte rette søkelys på barns kår. TV-aksjonen og andre kampanjer er vel og bra, men her går nettet et skritt videre og skaper noe nytt, sier Utne.

- Vi er stolte av å kunne være med på denne aksjonen og oppfordrer alle våre lesere til å støtte SOS-barnebyer, sier redaktør Gaute Tyssebotn i Side2. I løpet av høsten vil en av våre journalister reise til en barneby og gi et unikt innblikk i hvordan SOS-barnebyer arbeider med foreldreløse barn.

Den virtuelle virkeligheten
- Vi har brukt det ypperste som finnes av kompetanse innenfor interaktivitet i Norge for å lage denne byen. Den er utviklet av Mixmedia i Risør i samarbeid med våre egne designere og utviklere, sier Pål Nisja-Wilhelmsen.

Byen er selvfølgelig nok ingen kopi av en virkelig barneby, men et animert eksempel på hvordan en SOS-barneby kan se ut. Alle historiene du finner i barnebyen er virkelige og hentet fra SOS-barnebyer rundt om i verden. Du kan blant annet høre om hvordan det var for Keyla for første gang å si ordet «mamma» eller Maria på to måneder som fikk muligheten til en ny start på livet i en SOS-barneby.

Dette er SOS-barnebyer
SOS-barnebyer gir foreldreløse og forsømte barn en familie og et trygt hjem, og hjelper dem til å forme sin egen framtid. Organisasjonen er politisk og religiøst uavhengig, og arbeider uavhengig av nasjonalitet, kultur og religion.

SOS-barnebyer har i dag 483 barnebyer, og totalt over 1800 prosjekter i 132 land over hele verden. 26 nye SOS-barnebyer er under oppføring, hvorav en av disse vil være utenfor Bergen. Over 1,3 millioner barn og deres familier får hjelp gjennom SOS-barnebyer.

I den interaktive barnebyen kan du besøke de forskjellige husene du vanligvis finner i en barneby: sosiale sentre, familiehus og skoler. Inne i alle husene finner du videoer, spill, lydhistorier og mye mer.

Her er den interaktive barnebyen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere