Klima på dagsorden i danske regjeringsforhandlinger

Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen er i full gang med regjeringsforhandlinger med de andre partiene i rød blokk. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Socialdemokratiets leder Mette Frederiksen er i full gang med regjeringsforhandlinger med de andre partiene i rød blokk. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Klima og miljøpolitikk var på dagsorden da partiene i rød blokk møttes til regjeringsforhandlinger lørdag.

Mette Frederiksen, leder for Socialdemokratiet og trolig landet nye statsminister, hadde invitert de andre partiene i rød blokk til Chrstiansborg én etter én.

Først ute var de to grønlandske partiene Inuit Ataqatigiit og Siumut. Deretter gikk Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og til slutt Radikale Venstre inn på møterommet for å diskutere klima- og miljøpolitikk.

– Det har vært en veldig god dag, sa Mette Frederiksen da lørdagens møter var ferdige. Noe særlig mer enn det ville hun ikke si.

De tre støttepartiene i rød blokk, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre er enige om at de danske CO2-utslippene må reduseres med 70 prosent, mens Socialdemokratiet vil redusere utslippene med 60 prosent.

Partiene møtes til nye forhandlinger søndag, men da er det andre temaer som skal diskuteres.

Rød blokk vant valget i Danmark 5. juni og får til sammen 91 mandater i Folketinget. Det kreves 90 mandater for å få flertall i nasjonalforsamlingen.

Socialdemokratiet ble største parti med 25,9 prosent. Men partiet er avhengig av støttepartiene i rød blokk for å kunne danne ny regjering.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.