Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klimaendringene større enn antatt

Foto: (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Klimaforhandlingene i Buenos Aires ble tirsdag presentert for rapporter som viser at klimaendringene er større og verre enn antatt.

Virkningene av klimaendringer kan nå sees over hele verden, viser en rapport fra Verden villmarksfond (WWF). Mange arter og økosystermer klarer ikke å tilpasse seg den hurtige globale oppvarmingen, skriver Aftenposten.

En rapport fra det tyske klimainstituttet Postdam advarer mot en oppvarming høyere enn to grader. Det kan true vannforsyning i Latin-Amerika, redusere mattilgangen i Asia og øke frekvensen av ekstremt vær i Karibia, skriver Aftenposten.

Det britiske Hadley Center har estimert at temperaturen vil stige med 2,8 grader iløpet av 100 år hvis CO2-konsentrasjonen i atmosfæren dobles.

Lederen av FNs klimapanel, Rajendra K. Pachauri, gikk til nye angrep på USA som mener Kyoto-protokollen ikke er basert på vitenskap.

- Bevisene er så sterke, observasjonene er så sterke at det er vanskelig å lukke øynene for det som skjer, sier han.

FNs klimapanel ønsker å begrense den globale oppvarmingen til maksimalt to grader. WWF mener derimot at temperaturen allerede har økt 0,7 grader siden 1900, og at kloden bare klarer nye 1,5 grader.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!