RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klimaendringer truer Mount Everest

Isbreer som smelter kan føre til at området rundt Mt. Everest blir ødelagt, hevder naturnverngruppe.

Smeltende isbreer har økt vannstanden og økt risikoen for katastrofale flommer i Himalaya, hevder en gruppe naturvernene.

Kampen for å redde verdens høyeste fjell er del av en ny kampanje som har som mål å presse gjennom reduksjon i utslippene av klimagasser. Naturvernerne mener landene rundt har plikt til å kjempe for å bevare Himalaya og andre lignende steder, melder BBC.

Gruppen, som blant annet inkluderer flere kjente fjellklatrere og medlemmer av den britisk-baserte gruppen Friend of the Earth, vil be Unesco (FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon) sette Nepal's Sagarmatha National Park på listen over truede steder. Gruppen vil også jobbe for at flere andre nasjonalparker kommer på listen.

- Mount Everest er et viktig symbol på den naturlige verden, ikke bare i Nepal, sier direktøren for Friends of the World Nepal, Prakash Sharma, ifølge Reuters.

- Hvis dette fjellet er truet av klimaendringene, vet vi at situasjonen er dødsens alvorlig, legger han til.

Gruppen innrømmer at aksjonen er mer av symbolsk karakter, og erkjenner ifølge BBC at det ikke er noen automatikk i at landene tar affære selv om de aktuelle stedene havner på Unesco-listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere