Gå til sidens hovedinnhold

Klippet seieren i knivskarp konkurranse

Verdenseliten i gressklipperkjøring har vært i aksjon. Se video.

Konkurrentene var samlet på en gård i Billingshurst i Sussex i England i helgen for en konkurranse, som går under navnet verdensmesterskapet i plenklipperkjøring.

Deltagerne tok del i en rekke race for å finne den kjappeste klipperen.

Startet i 1973
Det er er den britiske plenklipper-konkurranse-organisasjonen som står bak det hele. Konkurransen er ment å være billig og morsom. Organisasjonen hevder at de oppfant sporten i 1973. Siden da har den blomstret, særlig i USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Konkurransen har ingen sponsorer og ingen pengepremier. Dessuten har selve maskinene som brukes både til klipping og i dette tilfelle konkurranse, fått fjernet knivene, slik at de er helt sikre.

Deltagerne konkurrerer i tre klasser. En klasse for folk som løper bak motorklippere som er designet for å klippe hjemmelige gressplener, en klasse der en sitter på et sete som taues bak en motorklipper som brukes i store hager og parker, samt en klasse for gressklippere man sitter på for å klippe plenen hjemme.

Klippet seieren
Graham Harvey er en av veteranene i konkurransen, og innehar i dag den britiske champion-tittelen i plenlipping. Han slo ut kokurrenten, tidligere verdensmester Mike Cresswell (nr 58) og den unge Steve Bush (nr 67) og vant klasse to-tittelen med 110 poeng totalt.

I klasse 3 tre var det tidligere verdensmester Ian Tanswell, som stakk av med vinnertittelen, hans sjette totalt.

I det siste heatet blir han nummer to, bak vinneren og konkurrenten Dean Fuller, som er årets beste plenlipper i Storbritannia.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet