*Nettavisen* Nyheter.

Klonet heltehund fra 9/11

Heltehund klonet Foto: James Symington/ Gabriel Bouys

Schæferen Trakr reddet liv på Ground Zero – nå er den kopiert.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Schæferen Trakr var en helt under kaoset som oppsto etter terroraksjonen i New York 11. september 2001. Hunden hjalp til å finne mennesker som var savnet i ruinene etter at World Trade Center raste sammen.

Heltehunden døde i april, men nå er Trakr klonet i fem eksemplarer, slik at legenden bokstavelig talt ikke dør.

– Vi er her for å feire at Trakr sin arv fortsetter å leve i disse fem vakre valpene, sier eier James Symington, som også deltok i redningen, ifølge AFP .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gabriel Bouys

Les også: Klonet familiehunden

Første redningsgruppe
Trakr og Symington, som er en kanadisk tidligere politimann, deltok i den første redningsgruppen etter at skyskraperne kollapset. De jobbet 48 timer i strekk og reddet flere av de siste personene som ble funnet i live i ruinene.

– Trakr var en ekstraordinær redningshund. Hans arbeid på Ground Zero beskriver hans karriere, fortsetter James Symington.

De fem klonede hundene får navnene Trustt, Valor, Prodigy, Solace og Déjà Vu.

– Hvis de har de samme egenskapene som Trakr, vil de forhåpentlig bli redningshunder i verdensklasse, sier James Symington.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gabriel Bouys

Les også: Mann og klone

Sør-Korea
Trakr ble klonet på klinikken SooAm Biotech Research Foundation i Sør-Korea. Klinikken ledes av selskapet BioArts International som tar ca. én million kroner for kommersiell kloning av kjæledyr.

Bioarts direktør mener folk flest bør skaffe seg omplasserte kjæledyr, men sier Trakr er så spesiell at kloning er på sin plass.

- Jeg håper man kan enes om at én prosent av tiden har man én av en million hunder som man bør klone hvis man har penger til det, sier Lou Hawthorne, direktør i BioArts.

Av hundene i det klonede kullet er Trustt mest lik Trakr mener eieren. Denne hunden har ikke bare utseendet til sin stamfar, men også lynnet og oppførselen.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.