Gå til sidens hovedinnhold

Klorulykke på hotell i Phuket - flere nordmenn til sykehus

Åtte nordmenn ble sendt til sykehus, men slapp fra det uten alvorlige skader.

- Vi hørte en lyd som en kraftig eksplosjon, og da vi gikk ut på balkongen, begynte vi å kjenne gasslukten. Folk begynte å rope «ut, ut!», og vi sprang ut. Jeg kjente det var vanskelig å puste, og begynte å hoste. Senere begynte jeg å kaste opp, forteller svenske Carina til Nettavisen.

Hun og ektemannen var blant gjestene på Phuket Orchid Resort da ulykken rammet den populære ferieøya i Thailand lørdag morgen.

Lekk klorbeholder
Mange turister og ansatte ble rammet da klorgass lekket ut fra en beholder under svømmebassenget og ut i friluft. Reiseselskapet Ving forteller at de hadde 106 norske gjester på hotellet da ulykken inntraff.

Myndighetene bekrefter at minst 10 thaier og 26 utenlandske turister ble brakt til sykehus for øyeblikkelig behandling etter ulykken, melder Phuket Gazette.

Blant de som ble rammet er det flere nordmenn, bekrefter UD.

- Åtte nordmenn lagt inn
Pressevakt Kjetil Elsebutangen opplyser at åtte nordmenn ble lagt inn på sykehus mens to nordmenn ble tatt med til observasjon. Det skal ikke være snakk om alvorlige eller kritiske skader for noen av nordmennene.

Alvorlig for svensk kvinne
Mange av de som ble skadet i ulykken var turister fra de skandinaviske landene. For en gravid svensk kvinne er tilstanden alvorlig. Hun blir behandlet på intensivavdelingen på Bangkok Hospital i Phuket, melder Aftonbladet. Kvinnen er gravid i sjuende måned.

Flere fikk pustevansker
En norsk familiefar fortelle til Phuket Gazette at folk fikk problemer med å puste, de hostet, fikk sår hals og hodepine. Han sier det befant seg rundt 100 personer rundt bassenget da ulykken skjedde.

Da Nettavisen lørdag formiddag snakket med en av de skadde, Carina fra Falun, befant hun seg på sykehus hvor hun fikk behandling. Hun forteller at det var dramatisk da ulykken inntraff, men at de er blitt veldig godt tatt vare på. Mens Carina begynte å brekke seg etter å ha pustet inn den giftige gassen, slapp ektemannen lettere unna. Han ble ikke lagt inn på sykehus.

- Vi hadde vært på ferie her en uke da det skjedde, og vi har en uke igjen av ferien, sier den svenske kvinnen til Nettavisen.

Sky av gass
Ansatte på Phuket Orchid Resort i Karon opplyste til phuketwan.com at en sky av gass ble dannet da klor reagerte med andre kjemikalier i en tank tilknyttet bassenget og at ulykken skyldtes at noen har gjort en feil.

Pressekontakt Sophie Frisholm i Ving sier imidlertid til Nettavisen at det var en sprekk i en klortank under bassenget som førte til at klorgass strømmet ut.

Medisinsk personell på Patong-sykehuset nord for Karon fikk hendene fulle med mange pasienter. Mange av dem ble ferget over til Vachira Hospital i Phuket City.

Navnene på et trettitall pasienter ble slått opp på veggen utenfor Patong Hospital.

På lista er det også flere barn.

UD følger saken
- Vi har ikke flere opplysninger om omstendighetene rundt ulykken, annet enn det vi har lest i thailandske medier, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen til Nettavisen.

Åtte nordmenn ble altså lagt inn på sykehus. I tillegg ble to nordmenn tatt med til observasjon, ifølge de siste opplysningene fra UD.

- Det skal, etter det vi får opplyst, ikke dreie seg om alvorlige eller kritiske skader for noen av disse, sier Elsebutangen.

Det bekrefter også Ving, som nå har folk til stede på hotellet.

- Flere er av de som ble lagt inn på sykehus for sjekk er ventet tilbake i løpet av dagen, sier Sophie Frisholm til Nettavisen.

Bloggeren Richard Barrow, som er bosatt i Thailand, melder ved 13-tiden på Twitter at alle gjestene nå er tilbake på hotellet igjen.

KART: Her ligger Phuket Orchid Resort (Google Map):

HTML EMBED

Se satellittfoto over hotellområdet her:

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?