RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallhard kritikk mot ebolaregler

Det har vært demonstrasjoner mot å slippe folk fra ebola-rammede land inn i USA. Myndighetene har innført tiltak, som de nå høster kritikk for.
Det har vært demonstrasjoner mot å slippe folk fra ebola-rammede land inn i USA. Myndighetene har innført tiltak, som de nå høster kritikk for. Foto: Jim Bourg (Reuters)
Kvinnelig helsearbeider raser etter å ha blitt satt i karantene.

Den første personen som fikk merke nye amerikanske karanteneregler for helsearbeidere som har vært i ebolarammede land, retter knallhard kritikk mot ordningen.

Den kvinnelige helsearbeideren Kaci Hickox ble fredag satt i karantene da hun ankom Newark-flyplassen i New Jersey fra Vest-Afrika. Lørdag kom beskjeden om at hun hadde testet negativt, og samme dag kom kritikken mot de nye reglene, som de amerikanske delstatene New Jersey, New York og Illinois har innført.

Hickox mener behandlingen hun fikk var en overreaksjon, samt preget av kaos:

– Jeg frykter hvordan helsearbeidere vil bli behandlet på flyplasser når de forteller at de har vært i Vest-Afrika for å kjempe mot ebola. Jeg frykter at de, som meg, vil ankomme og oppleve kaos, frykt og verst av alt, karantene, skriver hun i et brev publisert på nettsiden til avisa Dallas Morning News.

Hickox skriver videre at ingen syntes å ha overordnet ansvar, og at hun ble værende i isolasjon i flere timer uten å få informasjon.

De nye karantenereglene har vakt bekymring blant enkelte helseeksperter og leger, som frykter reglene vil skremme helsearbeidere fra å dra til Vest-Afrika for å bidra i kampen mot ebola i de hardest rammede landene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere