RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knekk i oljerekorden

Sist oppdatert:
Oljeprisrekorden blåste bort.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag satte oljeprisen ny rekordnotering med 93,80 dollar fatet på råvarebørsen i New York. Men tirsdag var det flere faktorer som førte til at prisen falt markant.

NA24 - din næringslivsavis

Mexicos statlig eide oljeselskap Petroleos Mexicanos melder at de igjen vil gjenoppta produksjon på plattformer, etter at de søndag meldte at den ble redusert med 20 prosent, eller 600.000 fat, som følge av en tropisk storm i Mexico-golfen.

- Lagrene vil øke
- Markedet gir rabatt på at situasjonen i Mexico er veldig kortsiktig. Vi har en konsensus på at lagrene i USA vil øke, sier analytiker Tobias Merath, ifølge Bloomberg.

Onsdag legges de ukentlige oljelagertallene for USA frem. Tallknusernes forventninger lyder på at disse vil vise en økning på 400.000 fat, eller 0,1 prosent.

I tillegg råder finansgiganten Goldman Sachs Group klientene sine om å selge seg ned og sikre gevinsten i oljen.

På råvarebørsen i USA koster frontkontrakten på WTI-oljen 90,38 dollar fatet, som er en nedgang på 3,4 prosent.

- Kan ikke forklare prisen
Oljeprisen har hatt en helt utrolig økning den siste perioden som følge av rekordsvak dollar og kraftige investeringer foretatt av blant annet store hedgefond. Flere mener at nivået er kunstig høyt.

- Tilgang og etterspørsel kan ikke forklare den nåværende høye internasjonale oljeprisen, sier finansminister Dai Houliang hos Asias største raffineri, China Petroleum & Chemical Corp, ifølge Bloomberg.

- Ikke vår skyld
Oljekartellet OPEC hevder at de ikke har noe de skulle sagt ovenfor mange av de faktorene som har bidratt til den rekordhøye oljeprisen man har sett de siste ukene.

- Vær så snill å ikke skyld på oss for 93 dollars-oljen. Markedet er ute av kontroll, sier OPECs president Mohammed bin Dhaen al-Hamli, som gir geopolitiske hendelser og den økende innflytelsen til investorer skylden, ifølge Reuters.

Les mer her: - Oljeprisen er ute av kontroll

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere