RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knekte Berlusconis nese

Foto: LIVIO ANTICOLI (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Italias statsminister ble slått til blods av en ung mann.

Hendelsen fant sted på et politisk møte i Milano på søndag. Ifølge Reuters fikk Italias statsminister Silvio Berlusconi brukket nesen, to tenner ble slått ut og leppen sprakk i angrepet.

Angriperen kastet en gipsmodell av byens katedral mot statsministeren, etter at han klarte å snike seg forbi sikkerhetsvaktene i folkemengden.

Berlusconi ble sendt til sykehuset, hvor han ble holdt over natten til observasjon. De nevnte skadene er beskrevet av statsministerens personlige lege Alberto Zangrillo. Skadene krever ikke noe øyeblikkelig operasjon, men statsministeren må hvile et par uker.

Psykiske problemer
En mann skal være pågrepet i forbindelse med hendelsen. Politikilder sier at det dreier seg om en mann ved navn Massimo Tartaglia.

Mannen er 42 år gammel og skal ha psykiske problemer, men han skal ikke ha noe omfattende på rullebladet fra før av.

Møtet Berlosconi deltok i var på Piazza Duomo, Domkirkeplassen, i Milano. Etter hendelsen skal Berlusconi ha forlatt stedet med blod rennende fra leppene, opplyser en politimann på stedet. Ifølge Sky News skal statsministeren ha blitt sendt til sykehuset for legesjekk. Berlusconi skal ha fått en CT scan av leger på San Raffaele sykehuset i Milano.

I en rapport fra sykehuset het det først at han har mistet «en rimelig mengde med blod» og at han har fått «to løse tenner, hvorav en av dem var knekt».

- Falt i bakken
Det er usikkert nøyaktig hvor hardt Berlusconi ble slått, men det rapporteres at han både skal ha kollapset og falt i bakken. Angrepet skjedde etter at statsministeren hadde holdt en lengre for sine konservative partikamerater.

Ifølge SkyNews skal rundt ti personer ha plystret og hoiet i starten av talen. Men ved hjelp av høyttaleranlegget på stedet skal Berlusconi ha greid å overdøve dem. Journalisten Nick Pisa sier at dette er andre gang at Berlusconi blir fysisk angrepet. I 2004 ble han slått i hodet med et kamerastativ da han var på reise i Roma.

Her er en video av en blodig Berlusconi etter angrepet:

Her er en video til av Berlosconi etter angrepet:

- En farse
Statsministeren har de siste ukene vært under sterkt politisk press.

Fredag slo han tilbake mot påstanden om at han hadde koblinger til mafiaen. Det var en kriminell som kom med påstanden under en rettssak tidligere denne måneden. Berlusconi sa fredag at påstanden om hans mafiatilknytning var «en farse».

Berlusconi dannet sin tredje regjering i Italia i mai i fjor, og har tidligere vært statsminister i periodene 1994–1995 og 2001–2006.

Kona krever 365 millioner
Det er også kaos på hjemembane for Berlosconi. For litt under to uker siden ble det kjent at statsministerfruen Veronica Lario har satt fram krav om årlig hustrubidrag - på rundt 365 millioner kroner i året.

De to skilte lag som en følge av Berlusconis mange sidesprang.

Berlusconi har avvist kravet, som tilsvarer nærmere 30 millioner i måneden.

Statsministerens motsvar er på det relativt beskjedne beløpet - tatt i betraktning konas ønske - 1,6 millioner i måneden. Han skal likevel være villig til å strekke seg til 2,3 millioner.

Men det er ikke bare kona som skal være lei av ham. Titusener av mennesker skal ifølge Sky News ha demonstrert i Roma for litt over en uke siden der de krevde å få en «Berlusconi-fri Dag»

Må i retten i januar
I januar må Berlusconi møte i retten tiltalt for skattesvindel og underslag i samband med transaksjoner i mediegiganten Mediaset på 1990-tallet.

Rettssaken skulle etter planen har startet i Milano i november, men ble utsatt. Berluscino fikk i fjor avbrutt saken av en ny lov som ga den sittende statsministeren juridisk immunitet. Men etter at den italienske grunnlovsdomstolen i oktober erklærte immunitetsloven ugyldig, må Berlusconi belage seg på å møte for retten igjen.

Berlusconi er tiltalt sammen med 12 andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere