*Nettavisen* Nyheter.

Knivmann amok på t-banen

Svensk politi har pågrepet en mann som gikk amok og knivstakk tre menn på t-banen i Stockholm.

24.05.05 09:42

I løpet av 15 marerittaktige minutter knivstakk den 35 år gamle mannen tre andre menn i tunnelbanen i Stockholm med en kjempekniv. Mannen jaget og truet mennesker som kom i hans vei, skriver Aftonbladet.

Et av ofrene ble knivstukket i halsen, og ble sent mandag kveld operert for alvorlige skader.

Det var like etter klokken 19 mandag at den 35 år gamle mannen uprovosert begynte å overfalle mennesker på Södermalm i Stockholm sentrum. Først truet han mennesker med kniv i en park i nærheten av Medborgarplatsen. Like etterpå jaget han en mann med kniv på et torg i nærheten.

Mannen sprang ned i t-banestasjonen på Medborgarplatsen for å komme seg unna, men gjerningsmannen fulgte etter ham og tok fatt i ham på perrongen. 35-åringen hogg ham i halsen, og hoppet deretter på et sørgående tog.

Politiet ble varslet og klarte til slutt å pågripe mannen etter at to togpassasjerer hadde klart å legge ham i bakken. I mellomtiden hadde han knivstukket ytterligere to menn.

Mannen ble anholdt, mistenkt for drapsforsøk, og vil tirsdag bli begjært varetektsfengslet. I de første forhørene har han gitt et forvirret inntrykk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.