RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP Photo/Asahi Shimbun

Knivmysteriet i Japan

Sist oppdatert:
24.000 knivlignende gjenstander er funnet på motorveier i Japan. Ingen vet hvor de kommer fra.

Japanske myndigheter etterforsker nå det bisarre fenomenet, melder AP.

En rekke personer skal ha stukket seg på de skarpe gjenstandene, som blant annet skal ha vært festet til gjerder og autovern langs motorveien. Over 24.000 knivlignende metallgjenstander er funnet i samtlige av Japans 47 stater den siste uken.

Politiet står foreløpig uten spor etter den eller de som har plassert metallbitene der, og selv om de har vært vist fram i aviser og på TV den siste uken, skorter det på tips fra publikum.

- Hvorfor er det så mange av dem, over hele landet? Dersom de er plassert der med viten og vilje, er dette et seriøst lovbrudd, skriver avisen Asahi lørdag.

På sine nettsider lover det japanske transportdepartementet å iverksette en nasjonal etterforskning. Departementet har også bedt vitner ta kontakt.

Lokalt politi rundt om i landet etterforsker saken som et brudd på trafikkreglene. En teori er at kollisjoner kan være en årsak, men den virker lite sannsynlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere