RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuser helsemyter om vin

Sist oppdatert:
De som sier vin er godt for hjertet, mangler dekning for sine påstander.

(SIDE2): Det viser en ny rapport. De siste årene har en del forskning konkludert med at de som drikker litt har bedre helse enn de som ikke drikker. Moderat vindrikking er bra for hjertet, har det blitt oss fortalt.

Nå har amerikanske forskere under ledelse av dr. Kaye Middleton Fillmore ved Department of Social and Behavioral Sciences ved University of California saumfart over 50 vitenskapelige artikler om alkoholforbruk og dødelighet.

En gjennomgående svakhet er at man ikke har tatt høyde for at mange av de som ikke drikker, er avholdende nettopp fordi de har dårlig helse etter langvarig alkoholforbruk.

Studiene har med andre ord ikke definert gruppen som «ikke drikker» godt nok. Man har heller ikke skilt ut mennesker som tidligre har drukket, eller som kun drikker av og til, fra gruppen som ikke drikker.

- Det er mange gode argumenter for å drikke vin, men helse må ikke være ett av dem, sier internasjonal Anders Ulstein i Actis, ruslfeltet samarbeidsorgan, til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere