*Nettavisen* Nyheter.

Knust av papirruller

Ungdommene som døde i bussulykken i Finland ble knust av store papirruller som falt av traileren under det voldsomme krasjet med bussen. 23 skoleungdommer og sjåføren døde i ulykken.

19.03.04 14:03

Den voldsomme tyngden i papirrullene er årsaken til at så mange av skoleungdommene døde i ulykken som skjedde sentralt i Finland natt til fredag.

Svenske aviser skriver at til sammen fem papirruller på minst 800 kilo falt av traileren og rullet innover bussen i hodehøyde da traileren og bussen støtte sammen.

Døde momentant
Minst 23 skoleungdommer og sjåføren som kjørte bussen, døde av skadene de pådro seg. Ifølge finsksvenske Huvudstadsavisen døde de fleste momentant.

14 skadde ble fraktet til sentralsykehuset i Jyväskylä. Tilstanden var kritisk for fire av personene, mens ni hadde alvorlige skader.

Ifølge Aftonbladet begynte trailerens tilhenger å skli mot bussen som var full av ungdommer på vei til skitur.

Glatt føre
Da hengeren traff bussen kom papirrullene i bevegelse og ble kastet mot bussen. Bussen framre del ble knust i møtet med de voldsomme kreftene. Det var glatt føre på strekningen der ulykken skjedde.

Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter tydet de første bildene på at papirrullene ikke var festet skikkelig. Finsk politi undersøker nå dette nærmere.

Bussen hadde rundt 40 passasjerere som var på vei til skiferie i Nord-Finland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag